Våren är ett perfekt tillfälle att se hur mikrovågar påverkar oss.
Köp en påse med tomatfrön. Fyll två blomkrukor med jord och plantera några frön i varje. Märk krukorna ”kranvatten” och ”mikrovatten” och vattna dem därefter. Förbered nytt mikrovatten dagligen åt krukan som markerats ”mikrovatten”. Fyll en glasflaska med vatten som du värmer i mikron och låt den svalna innan du vattnar ”mikrokrukan”. Håll jorden fuktig under de närmaste dagarna och veckorna medan du kontrollerar hur vattnet som utsatts för mikrovågor påverkar växtlivet.
Kanariefåglarnas nätverk testade hur tomatfröna mådde när de vattnades med olika typer av vatten. Krukan till vänster vattnades med kokt avkyld vatten. Mittersta krukan vattnades med mikrovärmd avkyld vatten. Krukan till höger vattnades med kranvatten. Tomatplantan som vattnades med mikrovärmd/avkyld vatten växte minst och trivdes sämst även om den som vattnades med kokt vatten inte hellre mådde så bra! Det är viktigt att dricka rent okokt vatten.

Barn är som små växter som behöver vatten för att överleva. Om fröerna inte trivs med mikrovatten, kan vi kanske anta att barn påverkas likadant? En studie som utfördes vid Stanford University tyder på att mikrovågor förändrar bröstmjölkens struktur (Kerner 1992). Dessa förändringar sker inte vid extrem värme, utan det är bröstmjölkens förmåga att motverka sjukdom som förstörs när den tinas och värms i mikron.

Translate »