Naturligt Fritt

Naturligt Fritt recept har skapats just med dig i åtanke.Vi vet att du behöver hitta recept som just du tål. Recept som kan justeras enligt dina behov. Här hittar du recept som är naturligt fria från mjöl som innehåller gluten, mejeriprodukter och vanligt socker. Eller med fungerande alternativ. Många recept är även fria från ägg eller beskriver ett ägg-alternativ. Recepten går lätt att anpassa till de egna behoven. Några få recept innehåller havre – ett mjöl som anses innehålla en vänligare typ av gluten och som personer med celiaki tål. Många som är överkänslighet för de ”4” sädesslagen vete, råg, havre och korn tål dock inte dessa även om de är glutenfria. Behöver du ytterligare hjälp med anpassning går det bara att ta kontakt.

Gluten och laktos

Det är numera vanligt att vara överkänslig mot gluten och laktos. Det finns många produkter utan dessa ingrediensr  – men de innehåller oftast vetestärkelse och mjölkproteinet kasein som många inte tål. Om du fortfarande har tecken på överkänslighet och är överkänslig mot gluten och laktos kan du må även bättre av en kost som är naturligt undviker gluten och laktos. Det kan du testa genom att använda Naturligt Fritt recept som är naturligt fria från gluten och mjölk.

3 MatrotationsmatVariera mera

Alla kan må bättre av att utvidga kosten och undvika en likformig kost. Om du väljer en tallrik gröt och mjölk eller fil och müsli till frukost, smörgås till lunch och pasta till kvällsmat, består varje mål av sädesslag och mjölk.

Kanske inte så konstigt att det är just mjölk och sädesslag som man blir överkänslig för. Det finns så mycket mer att välja från. Matrotations 4-dagars matlista kan inspirera dig till större variation. Använd gärna recepten som inspirationskälla när du planerar veckans måltider och få hjälp att variera kosten även om du börjar med recept som är Naturligt Fria från gluten och mjölk.

 

 

Kategorier

Arkiv

Translate »