Egentester

En dagbok är ett viktigt verktyg vid alla former av testning för allergi. Här antecknar du det du äter, hur du mår, de läkemedel eller kosttillskott du tar och till och med vad du gör. Det verkar omständigt i början men det är till stor hjälp när du senare är osäker på vad som orsakat dina symtom. Du kan då jämföra med tidigare reaktioner. Detta är första steget att ta för att spåra dofter i din vardag.

Pulstest

Pulstest är ett relativt enkelt allergitest som man kan utföra hemma. Den amerikanske professorn och läkaren Arthur Coca utarbetade ett enkelt sätt att testa sig för födoämnes reaktioner via pulsen. Hos friska människor ändrar sig inte pulsen Egentester, av det man äter, av vanlig fysisk aktivitet eller av vardaglig emotionell påverkan. En avvikelse från din normala puls, utom under fysisk ansträngning, är tecken på en avvikande infektion eller reaktion. Allt som krävs är en klocka med sekundvisare och anteckningsblock. Läs mer om hur det går till.

Eliminationstest

Eliminationstest. Denna form av testning påverkar ditt dagliga liv mest. Det är lättare och säkrare att upptäcka överkänslighet med blodprov. Under eliminationstestets två veckor håller du dig till en strikt diet utan någon som helst avvikelse. Efteråt börjar du inkludera nya födoämnen ett i taget. När ett födoämne orsakar en reaktion ska det återigen uteslutas helt i en eller två månader då det kan testas på nytt. Läs mer om hur det går till.

Translate »