Kurera dig

För att en behandling ska fungera behöver man veta orsaken till problemet. Sedan finns det 4 viktiga steg för en effektiv behandling. Dessa steg kan tas samtidigt och gäller under läkningsperioden som kan vara några månader. Efteråt kommer du kunna testa om för att upptäcka på nytt vad din kropp mår bäst av.

Ta bort orsaken till ditt hälsoproblem. Uteslut mat som du reagerar på, läka infektionen eller avgifta kemikalierna eller toxinerna.
Ersätt eller återställ enzymerna som krävs för att bryta ner och absorbera de näringsämnen från din kost som krävs för en god hälsa.
Ladda tarmen med prebiotiska levande yoghurt, fermenterade grönsaker och probiotiska tarmflorabakterier.
Reparera slemhinnorna i hela din tarm, hjärna och kropp som gör det möjligt att läka naturligt.

Det är nu som parasitologitest och födoämnestest är värdefulla. De följande livsstilsåtgärder är viktiga komplement. Börja med den första och fortsätt steg för steg i den takt du orkar lägga till. Räkna med att det kan ta 4-8 veckor att återställa tarmslemhinnans genomsläpplighet.

 1. Daglig avföring är viktig för en god hälsa. Det är viktigt att undvika förstoppning.
 2. Ät mat som du tål enligt dina tester och välj alltid ekologiskt odlad mat. Leta fram recept från Naturligt fritt eller Matrotation.
  Vid IgG reaktioner kan Matrotations metod kan snabbt lindra reaktionerna. Och du kan skapa en egen lista över de livsmedel du undviker för dina vänner eller när du äter ute.
 3. Matsmältning och absorption av näring kräver enzymer och saltsyra. Maten bör tuggas väl och blandas med saliv som första steg.
 4. Blanda gärna en matsked pressad citron, äppelcidervinäger eller örten älggräs i ett glas vatten som du dricker efter du har tagit dina första tuggor för att stimulera den egna enzymproduktionen. Växtbaserade enzymer och saltsyra (HCl)kan behövas.
 5. Inta bifidobakterien laktis – ibland kallad infantis dagligen som finns i modersmjölk och är viktigt för tarmens funktion.
 6. Drick en mugg hemgjord buljong dagligen. Buljong kan vara basen i en soppa. Den är rik på collagen och andra läkande aminosyror och prio 1 för att kurera den ”läckande” tarmen. Alternativt kan man ta kollagenpulver som finns att köpa. Det blandas i varma drycker, sås eller soppa. Inta gärna 1-2 matskedar collagen två gånger per dag.

Följande kan påbörjas när toleransen har ökat

 • Probiotiska livsmedel och yoghurt. Gärna hemgjord.
 • Fermenterade grönsaker som surkål och kimchi är prebiotika och bidrar till rätt pH i tarmen för probiotikan att utöka sig men kan vara svåra att tolerera i början.
 • Fiberrika grönsaker och bär som blåbär behövs för en sund tarmrörelse.
 • Färgrika grönsaker och frukt är viktiga källor för resveratrol, flavonoider, bioflavonoider och antioxidanter. Ät gärna 15 små färgrika portioner varje dag.
 • Omega-3 fettsyror, tex chia frön, eller från djur som betar eller vilt fångad lax från Island där laxfisket är hållbart.
 • Rör kroppen dagligen för att stimulera lymfans rörelse genom att spela, gå, springa eller träna. Utöka detta till minst 30-45 minuter varannan dag.
 • Bada bastu eller prova en kaffelavemang som kan öka reningen i kroppen. Detta är värt att testa men inget för barn. Det är en hard core parasitkur för den som vågar.

Först när grundorsaken till överkänsligheten är borta kan du börja bli av med överkänslighet på riktigt.  Även om du är deprimerad kan orsaken till din depression lika gärna finnas i luften du andas som i din mat. Genom att undvika exponering kan läkningsprocessen påskyndas och besvären successivt minska.

Translate »