Jag bor i Falun där fästing bett är ovanliga. För mig. Tills idag.

Imorse satt det en liten svart pärla på min fotvrist. Ut med förstoringsglaset. Ja, den lever. Tur att vi haft hund och att kofoten ligger kvar i lådan. Försiktigt svep och nu finns fästingen fast i kofoten och sprallar med alla sina ben i behåll. Dubbelkoll på mitt ben. Förstoringsglaset visar inga svarta prickar, så nu är frågan: har jag fått bort allt?

 

Vad gör jag nu?
Första risken är ju en bakteriell infektion.
Andra risken är en parasitinfektion med eventuella långvariga problem för min hälsa.

Jag känner många personer som lider av kronsikt borrelia pga fästingbett. Jag vet vilka produkter som brukar få dem att må bättre – även om det är ibland en lång och svår resa. Jag tänker inte riskera samma öde och bestämmer mig för att ta de viktigaste antibakteriella och parasithämmande medlen med en gång.   Ingen mening att spela rysk roulette här inte!

  • 1 kapsel homeopatisk Penicillium notatum per dag
  • 3 kapslar Propolis
  • 30 droppar Artemisia annua
  • 30 droppar Kattklo

Den första tar jag en gång om dagen i två veckor. De sista 3 kommer jag att svepa 3 gånger om dagen i två veckor. Kanske fortsätter jag med örterna i 6 veckor eftersom parasiter har sporer och kan ta längre tid att bli av med. Och eftersom inte fästingen sitter kvar så har jag penslat tea tree olja (krämen funkar säkert) direkt på såret. Hade den suttit kvar så hade jag inte gjort det eftersom tea tree gör att fästingen spyr sin smitta direkt in i blodet.

Är jag nojjig? Kanske! Men jag har sett hur man mår när man lider av kroniska sjukdomar som påbörjats direkt efter ett fästingbett. Det har jag varken tid eller lust med.

Tillägg 25 oktober 2013.

Jag fick inte borrelia. Men jag vill tillägga att ovanstående behandlingsförslag bör INTE ses som ett alternativ till antibiotika behandling utan som tillägg. Sjukdomen är allvarlig och om jag hade trots det jag gjorde, fått blå/lila ringar på kroppen så hade jag omedelbart tagit antibiotika och en bra tarmflorabakterie. Jag hade också tagit artemisia och kattklo som är stöder immunsystemet och bidrar till en miljö där parasiter inte trivs. Denna del är viktig för att undvika parasitinfektion som för många orsakar kronisk ohälsa.

Bild: CC

Translate »