Vilka härliga sommardagar! Dags att njuta av sol och bad – och sommarmaten ute i det fria. Har du svårt att svårt vad man ska ta med? Här kommer några rätter som är gluten och mejerifria. Och de första två är helt växtbaserade.

Zucchini-tårta kan vara ett gott alternativ till en smörgåstårta. Spännande smak-sensationer. Bara grönsaker, mandlar och kokos. Lätt att variera om dessa ingredienser inte passar.

 

 

 

 

Vattenmelon och jordgubbar blir en härlig efterrätt. Ta gärna med till stranden. Då stoppar du behållaren (av glas) i frysen i 20 minuter först för att ytterligare förhöja sensationen!

 

 

 

 

Manchego ostpaj är ett alternativ till Västerbottenpaj om du tål ägg och fårost. Men den innehåller inte komjölk och gluten. En smaksensation som är lika god varm som kall. Servera gärna med en god sallad.

 

 

 

Thousand Island dressing 1 är en dressing som kan varieras och passar till sallad, som dip eller till grillen. Använd de ingredienser som du tål och byt ut de som inte du tål.

 

Ha en riktigt skön midsommar och dela gärna dina skapelser på sociala medier – i synnerhet Övervinn Överkänslighet gruppen för alla som vill följa med på Facebook.

Translate »