Den kände fysikern, Stephen Hawking,  har överlevt i nära 40 år trots den svåra sjukdomen ”motor neurone disease” (MND) ett tillstånd som leder till en snabb död, oftast 14 månader efter det att diagnosen ställts. En artikel som handlar om Hawking publiserades i the British Medical Journal juni 2002. Man påpekade att det ovanliga är inte att han överlevt så länge utan att sjukdomen verkar ha mer eller mindre ”bränt” ut.

Det visar sig att Professor Hawking har valt att utöka sin kost med ett dagligt intag av kosttillskott, zink, tran, folsyra, B-vitaminkomplex, B12, C- och E-vitamin. Han äter också en kost som är fri från gluten och matolja och undviker snabbmat. Den traditionella vården har bidragit med passiv bröstkorgs fysioterapi, samt passiv och aktiv fysioterapi för alla leder och muskelgrupper. Men när artikeln skrevs tog han inte del av någon form av behandling och besöker inte någon specialist.
Hawking säger själv att MND kan ha flera orsaker. ”Kanske min variant beror på en nedsatt förmåga att absorbera vitaminer” säger Hawking.

Källa: Paul Taylor / http://bmj.bmjjournals.com/cgi/content/full/324/7352/1478

Translate »