Tacos är gott! Tacokvällar är mysiga! Dock inte lika kul när man inte kan äta själva taco’n eller tortilla’n! Det finns ju glutenfria tortillas i handeln men de är gjorda på bl.a ris och majs som är stärkelserika.

Den viktigaste egenskapen hos en tortilla är att den går att rulla. Den viktigaste egenskapen hos en taco är att den går att fylla. Båda ska kunna hållas i handen. De flesta glutenfria tortillas går lätt sönder men det finns några växtbaserade alternativ.

Växtbaserad alternativ
Romansallad är ett enkelt alternativ till tacos eller taco tubs. Isbergsallad funkar också bra – även som ett alternativ till hamburgerbröd. Om du önskar dig ett lite fastare alternativ kan du ångkoka stora kålblad tills de är mjuka – sen fylla, rulla och njuta!

Rawfood alternativ
Savoykål är ett av höstens bästa alternativ. Skaffa ett stort savoykål eller spetskål. Ta loss bladen en och en, och frys ner dom på bakpapper på plåt. Man kan sen lagra de frysta kålbladen i frysen i en nätpåse. När du tinar kålbladen mjuknar de. Nu kan du fylla, rulla och njuta!

Tunnbröds alternativet
Se till att du har ingredienserna hemma. Amie Bako från USA har designat detta bröd som går att rulla och forma till tunnbröd, eller pizza och passar därmed hur bra som helst som tortilla! Blanda ihop degen och dela den i jämna bitar som kan rullas ut till rätt form och tjocklek. Nu kan du antingen grädda dom i ugnen eller på torrt stekjärn. De går att använda med en gång eller frysas ner.

Glöm inte skaffa de övriga ingredienserna!

 

 

 

Translate »