Utbildning

Alla som vill ta ansvar för sin egen hälsa har nytta av kurser som ökar förståelse för hur kroppen fungerar och hur vår livsstil påverkar vår hälsa. Här erbjuder vi två alternativ. Man kan antingen ta del av en distansutbildning:  Läkande Kost distansutbildning eller korta kurser. 

Dessa kurser är inte ett alternativ till läkarbesök eller den behandling som erbjuds inom sjukvården, utan kan ge bakgrundsinformation som komplement när det gäller att förstå kronisk ohälsa.

Ta kontakt för information, priser, kursanmälan och inloggning.

 

Läkande kost

Näringsmedicin är individanpassad friskvård och den läkande kosten är grunden. Kursen ger vägledning för att upptäcka hur, var och varför ohälsa uppstått genom kroppskännedom, laboratorietester, kliniktester och egentester. Deltagare får ta del av hur man kan återställa hälsan genom kost och näring. Kursen riktar ingår i utbildning till näringsterapeut och är uppdelad i 7 delar.

Basinformation – näring; kosten; kosthållning; näringsbrister; fytokemikalier.
Mätning – kroppstyper; enzymbehov; blodgruppssammanfattning; pH utvärdering.
Magetarm och mikrobiomen – allergi/överkänslighet; hjärna-tarm; psykisk ohälsa.
Metaboliska syndromet – hormoner; blodsockerhantering; avgiftning i vardagen.
Tester för att skräddarsy kosten  – kliniska tester; labbtester; egentester.
Läkande dieter 1 – åtgärder utöver den skräddarsydda kosten.
Läkande dieter 2
 – från immunproblem till övergångsbesvär.

 

 

Kreativ Matflora 1

En zoom introduktion till hur man bidrar till mikrobiomen med en kost som är rik på mjölksyrebakterier. Introduktionen handlar om hur man fermenterar Rejuvelac och Dalmandelost utan mejeriprodukter.

24 november 2020 (ca 60 minuter)

 

 

De fyra kroppstyperna

Varje person är unik. Trots det har alla dessa unika människor markanta likheter. Din form, önskemål när det gäller mat och karaktärsdrag exemplifierar din kroppstyp och bidrar med ledtrådar för vilken kroppstyp en person egentligen har.  Kursen är en vägledning för hur man mäter kroppens form och hur detta kan ge vägledning för kosten och livsstilen.

De fyra kroppstyperna ingår i Läkande Kost del 2.

 

Mikrobiomen och vår hälsa

Kroppens mikrobiom är hem till de miljontals mikrober som gör mänskligt liv möjlig. Den visar sig påverka hälsan och psyket och vetskapen om mikrobiomen har börjat ändra hur vi ser på infektion och vaccinering. En spännande titt på hur vår mat och livsstil kan påverka vårt mående både fysiskt och psykiskt. 

Magtarm och mikrobiomen ingår i Läkande Kost del 3

 

 

Metaboliskt syndrom

Långt innan vi samlar på oss riskfaktorerna som anses vara riskfaktorer för metaboliskt syndrom och hjärtkärlsjukdom kan vi ändra vårt livsstil och ta kontroll över vår hälsa. 

Metaboliska syndromet omfattar förmågan att hantera det vi äter, blodsockerhantering och kroppens naturliga avgiftning. Allt detta påverkas av vår livsstil och val av mat. Det hjälper att mäta riskerna, ta ansvar och göra kloka val för att vända trenden långt innan metaboliskt syndrom är ett faktum.

Metaboliskt syndrom ingår i Läkande Kost del 4

 

Tester och strategi: hälsa och kostval

Funktionstester, kliniska tester och egentester gör det möjligt att optimera hälsan och bättre förstå vardagens utmaningar när det gäller överkänslighet. Kursen belyser utbudet av olika testmetoder och undervisar om hur man kan komma till rätta med överkänslighet för mat. Ett värdefullt komplement till informationen kring Överkänslighet, Matrotation och Miljön som diskuteras på denna hemsida. Ett stöd för personer som vill själv ha hjälp eller vill hjälpa andra att komma tillrätta med kronisk ohälsa som inte kan identifieras inom sjukvården.

Tester och strategi: hälsa och kostval ingår i Läkande Kost del 5.

 

 

 

 

Föreläsaren: 
Ingrid Franzon är näringsmedicinare (NMTF) med magisterexamen i klinisk nutrition och lång klinisk erfarenhet av behandling av miljöbetingad kronisk ohälsa. Ingrid har författat sju böcker om naturlig hälsovård, bl a Kanariefåglarna ryter och är aktiv i flera forum bland annat här på hemsidan och i Facebook grupperna Övervinn Överkänslighet och Kreativ Matflora.

 

 

Translate »