Zucchini och andra squash tolereras bra av de flesta som är överkänsliga. Det finns flera zucchini recept här på hemsidan och jag delar med mig av lite nytt!

Zucchini chokladkaka. Jag älskar zucchini i alla formar – men chokladkakan jag smakade nyss tog priset! Tyvärr innehöll den flera ingredienser som jag gärna undviker tex socker, gluten, ägg och smör så jag tog fram ett alternativ som jag gillar och som tål att frysas utan att torka ut.

 

 

 

Zucchinispiraler görs i en spiralmaskin och kan användas färska eller frysas i individuella portioner som kan tas fram vid behov. Värm spiralerna på het stekjärn – utan kryddor tills de börjar vätska något. Krydda och blanda med en god sås eller pesto.

 

 

 

Zucchinismoothies görs med skalade, skivade och fryst zucchini. Jag gillar rå kakao och kanske kakaonibs. Söta med det du tål, tex stevia, sukrin, björksocker, kokossocker.

 

 

 

 

Zucchiniskivor bör frysas individuellt så de kan tas ur frysen, doppas i kryddad mjölk (tex mandelmjölk) doppas i kryddad mandelmjöl och stekas direkt på stekhett lätt smord järn.

 

 

 

 

Zucchini smörgåstårta görs med tunna skivor zucchini eller stekta skivor. Salta och masera skivorna lite för att göra dem mjuka.

 

 

 

 

Zucchini pizzaslice 

botten görs med zucchini och mandelmjöl och därefter lägger du allt du gillar på din pizza. Önskar du en hårdare botten är det bara att lägga till mer mandelmjöl.

 

 

 

Zucchini grön-soppa kan göras i många varianter! Välj de grönsaker du gillar och lägg till lite vitlök och dekorera med hackad röd lök och örter. Smaskens!

 

 

 

 

Zucchini i Grön Gazpacho är också mycket bra som bas.

 

Translate »