Jag älskar zucchini och har 12 zucchini plantor på gång i år. Folk undrar vad jag gör med alla mina squash för de har för många! Så jag tänkte dela några idéer – kolla min Facebook Live. Men här kommer några bilder eftersom inte alla idéerna har ett recept. Det finns länkar till de som har.

Zucchinispiraler görs i en spiralmaskin och jag fryser dem i individuella portioner som jag kan ta fram nästa vinter. Värm spiralerna på het stekjärn – utan kryddor tills de börjar vätska något. Krydda och blanda med en god sås eller pesto.

 

 

 

 

Zucchinismoothies görs med skalade, skivade och fryst zucchini. Jag gillar rå kakao och kanske nibs men ska testa blåbär när jag tröttnat på chokladsmaken. Söta med det du tål, tex stevia, sukrin, björksocker, kokossocker.

 

 

 

 

Zucchiniskivor bör frysas individuellt så de kan tas ur frysen, doppas i kryddad mjölk, jag använder mandelmjölk, och sen doppas i kryddad mandelmjöl och direkt på en stekhett lättsmord järngryta.

 

 

 

 

Zucchini smörgåstårta görs med tunna skivor zucchini eller stekta skivor. Salta lite för att göra skivorna mjuka.

 

 

 

 

 

Zucchini pizzaslice med mandelmjöl och allt gott du gillar på din pizza. Önskar du en hårdare botten är det bara att lägga till mer mandelmjöl.

 

 

 

 

Zucchini grön-soppa kan göras i många varianter! Välj de grönsaker du gillar och lägg till lite vitlök och dekorera med hackad röd lök och örter. Smaskens!

 

 

 

 

 

Zucchini i Grön Gazpacho är också mycket bra som bas. Så nu hoppas jag att du njuter av dina zucchinis och inte ger dem bort!

Translate »